Tuinontwerp

Unieke aanpak! Ik teken geen plan voor jou maar help je om het zélf te doen. Zodat je ook echt mee gaat nadenken over hoe jij het wil en later nog aanpassingen kan doorvoeren doordat je weet hoe je naar detuin kan kijken.

Het ontwerp is de belangrijkste stap in de aanleg van je tuin. Een goed plan is praktisch en doordacht zodat alle functies hun plaats vinden én het geheel ook nog eens natuurlijk oogt. Als tuinontwerper leer je wat wel en niet werkt op lange termijn. Welke inheemse planten het in ons klimaat goed doen en dus meer kans hebben om te overleven als ze op de juiste plek en in op een passende bodem staan.

Tuinarchitectuur vertrekt van al wat de nabije omgeving biedt en zorgt ervoor dat de puzzel klopt. De keuze van planten die meer insecten en vogeltjes aantrekken maakt je buitenruimte diervriendelijker en interessanter om naar te kijken.

Speelgroen integreren zodat het minder storend oogt maar wel aantrekkelijk blijft voor de kinderen is een hele uitdaging maar geweldig leuk als je ziet dat het effect heeft. Met een fijne zitplek op een plaats die iets verder in de tuin ligt, trek je makkelijker de tuin in. Er zijn talloze redenen waarom jouw tuin het waard is om bij het begin te beginnen.

Hoe ga ik te werk?

Mijn grootste kracht is om vol enthousiasme anderen te inspireren met mijn ideeën en het doorgeven van de kennis die ik doorheen de jaren heb opgebouwd. Ik kies er dan ook voor om met mensen te werken die graag zélf hun tuin willen aanpakken maar niet weten hoe er aan te beginnen.

Ik teken geen plan voor jou maar geloof in het plezier en de voldoening dat het maken van een eigen ontwerp kan brengen. En daarbij kan ik je helpen. Nadenken over wat waar moet komen. Brainstormen over hoe jullie leven in de tuin nóg leuker kan worden. De lijnen uitpuren zodat het plaatje helemaal klopt. Fier zijn op wat je tot stand gebracht hebt.

Breng meer rust en groen in je dagdagelijkse leven door te beginnen bij je eigen buitenruimte. Wat is er heerlijker dan na een drukke dag even echt ‘thuis’ te komen met iets lekkers op je groene terras? Een leuke zetel of stoel maken het extra mooi en zo kan je heerlijk genieten van de natuur vlakbij.

Voor een totale make-over van je tuin leg je al gauw een paar duizenden euro’s op tafel maar met een aantal kleine ingrepen kan je zelf ook al heel wat doen. Als je leert zien wat mogelijk is en wat je zelf kan hoeft het geen fortuin te kosten. Met een goed concept krijg je helder waar je heen wil en bovendien trakteer je jezelf op een creatieve dag in het groen vol nieuwe inzichten.

In de workshop ‘Haal het beste uit je tuin’ leer ik je door een nieuwe bril naar je eigen buitenruimte kijken. Je ontdekt wat je kan doen om het groen naar binnen te trekken en jou meer naar buiten te halen. We zetten je wensen voor de tuin om in een grondplan waar je thuis zelf mee verder kan. Voorkennis en tekentalent zijn niet nodig.

Kies jouw favoriete dag

 • Woensdag 15 juli 2020 van 9.30 tot 16 uur VOLZET
 • Vrijdag 7 augustus 2020 van 9.30 tot 16 uur
 • Woensdag 16 september 2020 van 9.30 tot 16 uur
 • Vrijdag 9 oktober 20202 van 9.30 tot 16 uur
 • Woensdag 18 november 2020 van 9.30 tot 16 uur

Kostenplaatje voor deze belevingsdag

€ 250 (vrijgesteld van btw wegens kleine onderneming)

Wat krijg je in ruil voor deze investering in je tuin

 • hele dag professionele begeleiding en praktisch advies om in je eigen tuin toe te passen
 • inspirerende ontdekkingstocht in de tuin waarbij je gaandeweg de  ontwerpprincipes leert en toegepast ziet
 • enthousiaste gastvrouw die meedenkt over wat mogelijk is in jouw tuin
 • water/sap/koffie/thee
 • gevarieerde lunch
 • zoete pauze
 • gebruik (kalk)papier en tekenmateriaal
 • ontwerpschetsen als voorbeeld
 • gebruik tuinboeken en fotomateriaal
 • nieuwe kijk op je eigen tuin
 • even weg van alles en nieuwe energie om eraan te beginnen

Waar moet je zijn

Geldstraat 14, 9770 Kruisem – vlakbij afrit Deinze op de E17 – parkeergelegenheid voor de deur – ruime en lichte werkplek – prachtige natuurlijke tuin van 2000 m² in landelijke omgeving ter inspiratie

Hoe kan je je plaatsje reserveren

Stuur een mailtje naar evelien@ikbenindetuin.be om je aan te melden. Vanaf 3 deelnemers gaat de workshop door, het maximum aantal is 4. Je inschrijving is definitief na overschrijving van het bedrag op BE42 7310 4817 8154 op naam van Evelien Bauduin met vermelding van de ‘Workshop tuinontwerp en de workshopdatum die je kiest’.

Ik stuur je na ontvangst van de betaling een bevestigende mail. Als je een factuur wenst, geef je me voorafgaand aan de workshop jouw ondernemingsnummer en gegevens door, dan zorg ik daarvoor.

Huiswerk

Ik stuur je twee weken voor de workshop nog een mail door met praktische informatie. Op dat moment geef ik ook aan wat je best opmeet in je eigen tuin om zo goed mogelijk van start te gaan met je plan.

Schrijf je in

Heb je zin in een creatieve dag vol nieuwe mogelijkheden? Doe je zelf een dagje groene inspiratie en focus cadeau. Gewoon doen!

Verloop van de dag

Na een warm onthaal met koffie of thee bespreken we de verwachtingen voor je tuin en horen we waar je op vastloopt.

  • waar ontbreekt het je nog aan om echt van je tuin te genieten
  • wat kan voor jou het verschil maken zodat je vaker naar buiten gaat?
  • hoe heeft de inkijk van de buren een effect?
  • welke zichten wil je wegwerken om het mooier te maken?
  • welke functies wil je allemaal integreren in je ontwerp?

Met deze opsomming in het achterhoofd bekijken we samen het fotomateriaal van je tuin zodat ik me een beeld kan vormen van wat er nu al is. Je gaat daarna zelf met potlood en papier aan de slag om de huidige situatie en de zaken die je wil behouden in kaart te brengen.

We gaan de tuin in en ik toon je wat wij hier gedaan hebben om het gezellig te maken en de kinderen meer buiten te laten spelen. Je ontdekt de algemene principes waar je bij je eigen ontwerp ook rekening kan mee houden. Je ziet hoe je met de keuze van bepaalde groenvolumes het verschil kan maken. Bosjes, hagen, heesters, grassen, vaste planten …

Je kan gerust vragen stellen over de planten die je ziet maar voor een beplantingsplan op maat hebben we meer tijd nodig. Daar komen we tijdens deze workshop niet aan toe. De workshop plantenkennis volgt later in het jaar als de tuin in bloei staat. Nu gaat het vooral om structuren en lijnen.

Na deze wandeling door de tuin bekijk je jouw grondplan met nieuwe ogen en spoor ik je aan om op kalkpapier de mogelijkheden voor jouw tuin te verkennen. Je tekent, kleurt en gomt totdat het plaatje klopt. Ik kom bij elke deelnemer langs en stuur bij waar nodig zodat er evenwicht in het geheel komt.

Het aantal deelnemers per workshop is beperkt om begeleiding op maat mogelijk te maken zodat ik echt mee kan duiken in jouw verhaal. Tegen het einde van de dag kriebelt het om verder te gaan. Thuis kan je dan alles even laten bezinken, voorleggen aan je huisgenoten en het tuinplan stap voor stap in de praktijk brengen.

‘Ik heb enorm genoten van deze tuindag. Ben naar huis gegaan met verfrissende ideeën om onze tuin in te richten tot een gezellige stek. Verrassend ook hoe je mooie hoekjes tot hun recht kan laten komen en de minder mooie vakkundig kan verstoppen. En dat alles in een zeer ontspannen en gemoedelijke sfeer.’ (Veerle, Merelbeke)

Dus. Zit je vast met je tuin en wil je iets anders maar weet je niet goed wat? Dit is de ideale plek om daar eens op te focussen en je te laten inspireren. Een dagje vanop afstand naar jouw tuin kijken zet je weer in beweging. Zeker in deze rustgevende omgeving.