Workshop

Je inspireren tot een eigen tuinontwerp dat natuurlijk aanvoelt en past bij alle bewoners. De aanleg doe je zelf stap voor stap op je eigen tempo of je laat het plan uitvoeren als daar geld en tijd voor is. Maar zo weet die lieve tuinaannemer wel wat je wil.

belevingsdag in het groen

Workshop tuinontwerp

Unieke aanpak! Ik teken geen plan voor jou maar help je om het zélf te doen. Zodat je ook echt mee gaat nadenken over hoe jij het wil. 

Later kan je nog meer aanpassingen doorvoeren doordat je weet hoe je naar de tuin kan kijken.

Het ontwerp is de belangrijkste stap in de aanleg van je tuin. Een goed plan is praktisch en doordacht zodat alle functies hun plaats vinden én het geheel ook nog eens natuurlijk oogt. 

tuinontwerp is de sleutel

Jouw tuin is het waard om bij het begin te beginnen. Je levenskwaliteit gaat er een stuk op vooruit als je na een drukke dag tot rust kan komen in je eigen achtertuin. Een doordacht ontwerp helpt je daarbij.

Tuinarchitectuur vertrekt van wat de nabije omgeving biedt en zorgt ervoor dat de puzzel klopt. Alle troeven gaan we benutten zodat het een paradijs wordt.

Fijne extra zitplekken iets verder in de tuin zodat je makkelijker de tuin in trekt

Onthaasten

Kies jouw favoriete dag

Vanwege de onzekerheden met COVID worden er voorlopig geen nieuwe workshops ingepland. Schrijf je in op de wachtlijst als je vrijblijvend op de hoogte wil gebracht worden van nieuwe data. Eens de wereld weer een beetje normaal draait.

Wat is allemaal inbegrepen

 • professionele begeleiding en praktisch advies om in je eigen tuin toe te passen
 • inspirerende ontdekkingstocht in de tuin waarbij je gaandeweg de  ontwerpprincipes leert en toegepast ziet
 • enthousiaste gastvrouw die meedenkt over wat mogelijk is in jouw tuin
 • water/sap/koffie/thee
 • zoete pauze
 • gebruik (kalk)papier en tekenmateriaal
 • ontwerpschetsen als voorbeeld
 • gebruik tuinboeken en fotomateriaal
 • nieuwe kijk op jouw eigen tuin
 • even weg van alles en nieuwe energie om eraan te beginnen
"Deze workshop is zo de moeite! Echt waar. Wie wil er nu niet aan zijn eigen tuin werken en die ontwerpen helemaal zoals je het zelf wil. Onder de professionele begeleiding van Evelien.

Zij daagt je uit om anders te kijken. Lijnen te veranderen ook al staan die misschien al jaren zo. Je tuin in het midden te breken zodat die interessant wordt en nog zoveel meer."
Vera - Casa Natura
Rotselaar
Vera

Verloop van de dag

Na een warme ontvangst met koffie of thee bespreken we de verwachtingen voor je tuin en hoor ik waar je op vastloopt.

Stap 1 - Je eigen tuin in kaart brengen

Met deze opsomming in het achterhoofd bekijken we samen het fotomateriaal van je tuin zodat ik me een beeld kan vormen van wat er nu al is. 

Je gaat daarna zelf met potlood en papier aan de slag om de huidige situatie te vervolledigen en de zaken die je wil behouden op je grondplan te zetten.

Ik help je met het aangeven van zichtlijnen en loopassen in je tuinontwerp.

Huiswerk
Plantvak

Stap 2 - Principes tuinontwerp

We gaan de tuin in en ik toon je wat wij hier gedaan hebben om het gezellig te maken en de kinderen meer buiten te laten spelen. 

Je ontdekt de algemene principes waar je bij je eigen ontwerp ook rekening kan mee houden. 

Je ziet hoe je met de keuze van bepaalde groenvolumes het verschil kan maken. Bosjes, hagen, heesters, grassen, vaste planten …

Stap 3 - Voorbeelden groenvolumes

Voor een beplantingsplan op maat hebben we meer tijd nodig. Daar komen we tijdens deze workshop niet aan toe. 

Ik toon je wel alvast mijn favoriete planten zodat je al een basisidee hebt van de richting die je uit wil. 

Thuis kan je dan de definitieve keuze maken voor bepaalde planten, struiken en bomen aan de hand van mijn tips.

Tekenen

Stap 4 - Durven tekenen

Na deze wandeling door de tuin bekijk je jouw grondplan met nieuwe ogen en spoor ik je aan om op kalkpapier de mogelijkheden voor jouw tuin te verkennen. 

Je tekent, kleurt en gomt totdat het plaatje klopt. Ik kom bij elke deelnemer langs en stuur bij waar nodig zodat er evenwicht in het geheel komt.

Het aantal deelnemers per workshop is beperkt tot 3 om begeleiding op maat mogelijk te maken zodat ik echt mee kan duiken in jouw verhaal.

Kostprijs voor deze unieke ervaring in mijn tuin

€ 375 (vrijgesteld van btw) voor een dagje helemaal voor jezelf in een wondermooie omgeving. Met advies op maat over hoe jouw tuin leuker en interessanter kan worden.

Je inschrijving is definitief na overschrijving van het volledige workshopbedrag. Als je een eigen btw-nummer hebt kan je me de gegevens doorgeven. Zo kan ik een factuur opmaken voor jouw boekhouding.

Vuurschaal

Waar gaat de workshop door

 • Geldstraat 14, 9770 Kruishoutem in Oost-Vlaanderen vlak bij afrit Deinze op de E17
 • parkeergelegenheid voor de deur
 • ruime en lichte werkplek in huiselijke sfeer
 • prachtige natuurlijke tuin van 2000 m² in landelijke omgeving ter inspiratie

Hoe kan je je plaatsje reserveren

Stuur een mailtje naar evelien@ikbenindetuin.be om je aan te melden. Vanaf 2 deelnemers gaat de workshop door, het maximum aantal is 3. Je inschrijving is definitief na overschrijving van het volledige workshopbedrag.

Ik stuur je na ontvangst van de betaling een bevestigende mail. Als je een factuur wenst, geef je me jouw ondernemingsnummer en gegevens door, dan zorg ik daarvoor.

Zit je vast met je tuin en wil je iets anders, maar weet je niet goed wat? Dit is de ideale plek om daar eens op te focussen en je te laten inspireren. Een dagje vanop afstand naar jouw tuin kijken zet je weer in beweging. Zeker in deze rustgevende omgeving.

"Ik heb enorm genoten van deze tuindag. Ben naar huis gegaan met verfrissende ideeën om onze tuin in te richten tot een gezellige stek.

Verrassend ook hoe je mooie hoekjes tot hun recht kan laten komen en de minder mooie vakkundig kan verstoppen. En dat alles in een zeer ontspannen en gemoedelijke sfeer."
Veerle
Merelbeke
Veerle

Heb je zin in een creatieve dag vol nieuwe mogelijkheden? Doe je zelf een dagje groene inspiratie en focus cadeau. Gewoon doen!