Over mij

Tuincoaching

Wie ben ik?

Hallo. Ik ben Evelien Bauduin. Een creatieve duizendpoot die van groen houdt en voldoening haalt uit elkaar inspireren en daardoor samen iets moois realiseren.

Groots dromen en dan bedenken hoe we het praktisch kunnen uitvoeren. Zodat je droomtuin écht dichterbij komt.

Als tuincoach help ik jou het beste te halen uit je tuin. Meer doen met de groene omgeving van je huis zodat het heerlijk thuiskomen is.  Zelfs vanuit je luie zetel of terwijl je afwast aan het kookeiland meer genieten van de natuur.

Wat is een tuincoach?

Hoe ik het aanpak. Ik denk als tuinontwerper mee over de mogelijkheden en de beste oplossingen voor jouw tuin.

Geen one size fits all want bij elke bewoner past een eigen stijl. Het gaat om wie er in die tuin leeft. Wat nodig is om je daar op je gemak te voelen zodat je vaker naar buiten trekt.

Ik luister met al mijn zintuigen en teken een droomtuin voor jou. Waar we samen wildenthousiast over zijn zodat het kriebelt om met de aanleg te beginnen.

 

Huis en tuin
Serre

Mijn verhaal

Tien jaar geleden kochten we een stukje verwilderde natuur omdat ik verliefd werd op een serre. Het huis dat erbij hoorde bleek iets minder instapklaar dan verwacht dus twee jaar later en een heel stuk armer was er geen budget meer om de tuin aan te laten leggen. En dat wou ik eerlijk gezegd ook niet.

Dus waarom niet van mijn passie een echte job maken? Na een sessie loopbaancoaching sloeg ik als pedagoge een compleet andere richting in en begon op halftijds aan de opleiding tuinarchitectuur.

Terug naar school

Een nieuwe wereld ging voor me open. Creativiteit en inzicht in hoe je best een tuin ontwerpt. Het resultaat van je werk zien.

Ik ontdekte al snel dat ik tekenen op papier het leukste vond. Dus zocht ik mijn eigen weg als tuincoach. Aangezien de ruwe graafwerken net iets minder mijn ding waren. 

Ik geef graag mijn kennis door. Inspireer en adviseer. Samen nadenken over een tuin die bij de bewoners past. Dus sinds 2019 geef ik tuinadvies op maatDe ideale combinatie van pedagogie en tuinontwerp. Win win situatie voor mijn klanten en voor mij.

Tuinontwerp

Veelgestelde vragen

Omdat het nu eenmaal leuk is om elkaar alvast wat beter te leren kennen

Niet. Ik heb mijn perfectionisme een aantal jaar geleden los gelaten. Of toch gedeeltelijk. Ik laat de tuin zijn gang gaan en grijp pas in als iets echt niet blijkt te werken

Doordachte keuzes zorgen ervoor dat het haalbaar is. Een stuk gras laten groeien bijvoorbeeld zodat er minder gemaaid moet worden. Ik reserveer wel minstens één dag in de week om in de tuin te werken. Weg van alle schermen. Om te onthaasten en tot rust te komen.

Als je mijn gekke tuinverhalen wil volgen kan je je inschrijven voor mijn tuinbrief. Je ontvangt dan regelmatig leuke tuintips en inspiratie voor jouw droomtuin.

Zodat je des te meer geniet van je tuin.  Maak er net als ik een plek van die je elke keer weer blij maakt!

Als je me liever op instagram of facebook aan het werk wil volgen dan kan dat natuurlijk ook. Dikwijls ga ik nog in pyjama de tuin in om foto’s te maken. Omdat het hier zo mooi is en ik dat graag met je wil delen ter inspiratie.

Onze tuin is te bezoeken tijdens de Open Tuindagen van Landelijke Gilden vzw. Het laatste weekend van juniTussendoor is er geen bezoek mogelijk aangezien er wel wat tijd kruipt in de voorbereiding van zo’n tuindag.

Af en toe worden er evenementen georganiseerd waarvoor we de tuin gebruiken. Die worden dan gecommuniceerd in de gratis tuinbrief. De tuincursus die ik in maart 2021 samen met Libelle maakte werd opgenomen in onze tuin.

 

Ik hou van brunchen met vriendinnen. Blauwe lucht en roze bloesems. Mijn twee kinderen die in de ochtend bij ons in bed kruipen om te knuffelen.

Taartjes bakken én opeten. Mooie dingen maken. Zingen uit volle borst als niemand me hoort. Lekker en gezond eten zonder zelf te koken. Doe mij maar een chef aan huis! (whishful thinking, een mens mag dromen)

En daar boven op een job doen die goed voelt. Waarbij alle puzzelstukjes in elkaar passen. Waarin ik mijn talenten ten volle kan inzetten. Op een plek waar ik tot mijn recht kom. Ik ben in de tuin.

Ik hou van curieuze neuzen en échte mensen. Ik ben zelf ook super nieuwsgierig naar jouw tuin. Dus ik geef graag antwoord. Niets te verbergen.

Stuur een mailtje naar evelien@ikbenindetuin.be en ik antwoord van zodra ik tijd heb.