Pinterest als zoekmachine

Pinterest ter inspiratie

Als ik ideeën verzamel voor een nieuw project helpt Pinterest me om die mooie beelden makkelijk te verzamelen en te ordenen. Ik maak verschillende borden waarop foto’s die me raken bewaard worden. Op die manier kan ik zelfs anderen inspireren als ze mijn borden volgen.

Het is een tool waar oneindig veel mooie plaatjes op staan. Je kan er volop gaan zoeken naar tips om zelf iets in elkaar te knutselen maar soms is een idee genoeg om je eigen creativiteit aan te wakkeren en iets gelijkaardigs te proberen met je eigen unieke inbreng.

Pinterest leert uit jouw zoekgedrag en toont je bij je volgende bezoek foto’s die aansluiten bij wat je al selecteerde. Een beetje griezelig als je merkt dat ze je steeds beter lijken te kennen, maar in deze digitale tijden kan het bijna niet anders. Je kunt er dan maar beter ook je voordeel uit halen en een digitaal moodboard heeft echt wel zijn pluspunten.

Zo heb je je droomtuin bij je als je in het tuincentrum staat en overweldigd wordt door al die verschillende plantensoorten. Neem via je smartphone je bord van interessante planten erbij en koop de soort die je thuis mooi vond. De naam staat er meestal wel bij in de pin.

In mijn workshops zet ik de deelnemers soms ook aan het werk met Pinterest om de toekomstige sfeer van hun balkon of terras te bepalen. Verlichting, zitmeubels, aankleding en soorten planten brengen een buitenruimte tot leven. Waarom je niet laten inspireren door wat anderen al gerealiseerd hebben? Probeer het eens. Echt leuk om te doen!