Over mij

Evelien in de tuin

Wie is die madam in rode tuinbroek?

Hallo. Ik ben Evelien Bauduin. Een creatieve duizendpoot die van groen houdt en voldoening haalt uit elkaar inspireren en daardoor samen iets moois realiseren.

Groots dromen en dan bedenken hoe we het praktisch kunnen uitvoeren. Zodat je droomtuin écht dichterbij komt.

Als tuincoach help ik jou het beste te halen uit je tuin. Meer doen met de groene omgeving van je huis zodat het heerlijk thuiskomen is.  Zelfs vanuit je luie zetel of terwijl je afwast aan het kookeiland meer genieten van de natuur.

Mijn verhaal

Tien jaar geleden kochten we een stukje verwilderde natuur met instapklare woning erbij. Het huis bleek iets minder instapklaar dan verwacht dus twee jaar later en een heel stuk armer was er geen budget meer om de tuin aan te laten leggen. En dat wou ik eerlijk gezegd ook niet.

Dus waarom niet van mijn passie een echte job maken? Na een sessie loopbaancoaching sloeg ik als pedagoge een compleet andere richting in en begon aan de opleiding tuinarchitectuur. Tuinieren en nadenken over wat waar moest komen kon uren aan een stuk zonder dat het me verveelde.

Coaching in de serre

Tuininspiratie die je doet glimlachen

Blijf mijn gekke tuinverhalen volgen. Ontvang leuke tuintips en inspiratie voor jouw droomtuin. Geniet van je tuin en maak er een plek van die je elke keer weer blij maakt.

Tuinontwerp met AD-markers

terug naar school op je 35ste

Tussen de 18-jarigen was het even wennen maar al snel zat ik ook dromerig naar de leraar wiskunde te staren net als alle andere meisjes in mijn klas. 

Een nieuwe wereld ging voor me open. Creativiteit en inzicht combineren in de ontwerplessen. Esthetische principes verkennen en tuinplannen leren tekenen. 

Het resultaat van je werk zien. Zalig!

Tuinontwerp

Romantisch idee

Na jaren in de opleidingswereld was dat een verademing. Je hoofd helemaal leeg maken en tekenen. Van een blanco canvas naar een uitgebalanceerd ontwerp. Elke lijn wikken en wegen totdat de tuin past bij de bewoners.

Ik ontdekte al snel dat ik tekenen op papier leuker vond dan werken met tekenprogramma’s. En dat de wat ruwere wereld van de tuinaanleg toch niet zo goed bij me paste. 

Ik liet de droom van tuinarchitect los maar zocht mijn eigen weg als tuincoach. Advies op maat voor wie het net als ik zélf wil doen.

Beplanting

Overal plantjes

De lessen plantenkennis zorgden er voor dat honderden planten en struiken een plaatsje in de tuin kregen. Dat was de makkelijkste manier om ze allemaal te onthouden. Want studeren met twee kleine kinderen in huis wat niet zo simpel. 

Een enorme variatie aan soorten. Fijn voor de workshop tuinontwerp want zo zie je meteen wat je zelf mooi vindt.

Als kers op de taart heb ik niet alleen een nieuwe job. Ik ben nu ook de eigenaar van een natuurlijke tuin waar nog werk aan is. Maar waar ik ontzettend fier op ben omdat hij zo mooi gegroeid is, samen met mij.

Open tuin af en toe

We doen ondertussen ook mee aan de open tuindagen van Landelijke Gilden. Op die manier kunnen we anderen laten meegenieten en ideetjes geven. Het is hier zo magisch mooi geworden dat de tuin zelfs in een tijdschrift mag figureren (Libelle NEST, mei 2020).

Wil je een seintje krijgen als onze tuin weer open gaat voor bezoek? Schrijf je dan in voor mijn tuintips. Ik breng je als eerste op de hoogte.

“Evelien, je bent een krak in wat je doet! We zagen er al lang tegenop om van onze kleine voor en achtertuin een aangename plek te maken. Het maakte dat we onze tuin niet echt naar waarde schatten.

Door jouw tuincoaching kochten we dezelfde dag al goed materiaal en werden de kapotte lavendel en de overtollige bodembedekker al aangepakt. En nu we de drive hebben, en ons al zien ontstressen onder het appelboompje zijn we er volop voor aan het gaan. Ja, zelfs degene zonder groene vingers kreeg je enthousiast.” (Valerie en Tom, Deinze)

[instagram-feed user=”ikbenindetuin”]

Missie

Schoonheid tot bij jou thuis brengen. Onthaasten door na een drukke dag heerlijk te ontspannen in het groen. Rust en ruimte creëren in je hoofd.

Visie

Natuur helpt ons om tot rust te komen. Bloemen, bijen en vogels brengen leven in tuin. Ze laten je weer beseffen dat we onderdeel zijn van een groter geheel.

waarden