Waardevol

Hoe waardevol is mijn workshopaanbod? Toen vorig jaar het idee begon te rijpen voor een eigen zaak, was ik vooral bezig met de inhoud. Wat doe ik graag, waar krijg ik energie van, waar kan ik anderen bij helpen?

Het verhaal voor de verandering een keer laten vertrekken vanuit mijn eigen talenten. Oplossingen bedenken voor problemen waar ik mensen tegenaan zie lopen. Een manier uitwerken om anderen te ondersteunen in hun eigen zoektocht naar een mooier, rustiger en groener leven.

Dat zoeken doe ik vol passie en liefde want eindelijk blijkt mijn verzamelde kennis en expertise zin te hebben. Ik bouw een aanbod uit en hoop maar dat het iemand aanspreekt. De eerste vind-ik-leuks geven vleugels en stilaan zie ik dat wat aan de keukentafel gecreƫerd werd, ook echt aankomt bij mensen.

De inschrijvingen voor de workshops beginnen vlot binnen te lopen. En alhoewel ik zenuwachtig ben voor de eerste try-out neem ik die angst – op aanraden van de supporters om me heen – onder de arm en ga ik voluit. Eens de eerste deelnemer aankomt, valt de stress weg en voel ik me als een vis in het water.

Wat begon als een gek plan is ineens werkelijkheid geworden. Kennis en inzicht delen met anderen zodat zij zelf durven tekenen en hun eigen tuinplan ontwerpen. Ik bied hulp en trek hen over de streep maar ze doen het wel helemaal zelf.

De energie die loskomt, de ogen die beginnen te blinken als we door de tuin wandelen, de fierheid op het plan dat ze mee naar huis nemen. Zo mooi! Dit is meer dan ik had durven dromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *