Tuinontwerp

Het ontwerp is de belangrijkste stap in de aanleg van je tuin. Een goed plan is praktisch en doordacht zodat alle functies hun plaats vinden én het geheel ook nog eens natuurlijk oogt. Als tuinontwerper leer je wat wel en niet werkt op lange termijn. Welke inheemse planten het in ons klimaat goed doen en dus meer kans hebben om te overleven als ze op de juiste plek en in op een passende bodem staan.

Vraag jouw offerte

Tuinarchitectuur vertrekt van al wat de nabije omgeving biedt en zorgt ervoor dat de puzzel klopt. De keuze van planten die meer insecten en vogeltjes aantrekken maakt je buitenruimte diervriendelijker en interessanter om naar te kijken.

Speelgroen integreren zodat het minder storend oogt maar wel aantrekkelijk blijft voor de kinderen is een hele uitdaging maar geweldig leuk als je ziet dat het effect heeft. Met een fijne zitplek op een plaats die iets verder in de tuin ligt, trek je makkelijker de tuin in. Er zijn talloze redenen waarom jouw tuin het waard is om bij het begin te beginnen.

Hoe ga ik te werk?

Tijdens onze kennismaking en het bezoek aan jouw tuin kijken we wat er al aanwezig is, wat behouden mag blijven en wat je liever wil verwijderen of minder wil laten opvallen.

Bij een bestaande tuin probeer ik altijd zoveel mogelijk te werken met de pluspunten die er al zijn en hoe we met minimale ingrepen een gezellige sfeer kunnen oproepen. Wie weet is de dure ingreep die je voor ogen had, niet eens echt nodig en kan je zelf aan de slag.

Bij een nieuwe tuin of een totale make-over denken we samen na over jouw ideale buitenruimte zodat speeltuigen, bergruimte, paden en borders meteen op de juiste plaats komen. Een tuinconcept dat natuurlijk aanvoelt en waar alle bewoners zich thuis voelen.

Op basis van de analyse van de oriëntatie, jouw verwachtingen en de omgeving maak ik drie ontwerpschetsen die mogelijk zijn voor jouw tuin. Ik hou daarbij rekening met de architectuur van de woning en troeven van andere groenvormen in de nabije omgeving.

Ik stuur de tekeningen door en jij kiest welk ontwerp het best aanvoelt en zegt wat nog aangepast moet worden. De gekozen schets werk ik dan verder uit tot het definitieve tuinontwerp. Een originele tekening aangezien ik het liefst op papier werk. Door de inkleuring van het plan, komt de tuin al een beetje tot leven.

Beplantingsplan

Als je ook nood hebt aan een beplantingsplan kom je een keer op verkenning in mijn tuin waar ik bijna alle planten die in de opleiding tuinarchitectuur aan bod kwamen, een plekje heb gegeven. We gebruiken ook beeldmateriaal dat je kan inspireren om vaste planten, heesters en bomen te kiezen. Dit alles in functie van de tijd die je wil besteden aan het onderhoud van je tuin.

Ik lever dan samen met dit plan ook een digitale beplantingslijst aan waar de aantallen per plantensoort worden weergegeven, alsook kleur, bloeitijd en beheer. Op die manier heb je een lijst om je bestelling door te geven aan de boomkweker uit je buurt en kan je beginnen aan je droomtuin.

Prijskaartje?

De kostprijs van een tuinontwerp met of zonder beplantingsplan is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je tuin. Enkele richtprijzen om je een idee te geven van de kostprijs van een tuinontwerp dat we samen opbouwen en bijsturen. Deze prijzen zijn inclusief btw en exclusief reistijd en -kosten.

   
Tuinontwerp tot 200 m² € 650
Tuinontwerp tot 400 m² € 850
Tuinontwerp tot 600 m²  € 1050
Tuinontwerp tot 800 m² € 1250
Tuinontwerp tot 1000 m²       € 1450
Beplantingsplan +50% van de ontwerpkosten

Offerte op maat

Wil je graag exact weten wat een samenwerking met mij kost? Stuur me dan de afmetingen van jouw tuin door. Eventueel samen met wat foto’s zodat ik me al een beeld kan vormen.

Ik maak dan graag een offerte op maat voor jou zodat je weet waar je aan toe bent voor we elkaar ontmoeten. Jij beslist dan of je mijn hulp inschakelt om het tuinplan van je dromen te tekenen. Tegen volgend seizoen kunnen je tuinplannetjes er al heel wat concreter uitzien!

Vraag jouw offerte

Of je vraagt me eerst om langs te komen voor tuincoaching, dan maken we alvast kennis met elkaar en geef ik advies over de mogelijkheden van jouw buitenruimte. De vaste kost van tuincoaching wordt dan in mindering gebracht van je factuur voor het ontwerp als je besluit om voor een tuinontwerp en/of beplantingsplan te kiezen.