Tuincoaching

Groene vingers zijn geen noodzaak om van je tuin een fantastische plek te maken. Via tuincoaching of tuinadvies help ik je om de juiste bril op te zetten. Ik geef aan welke kleine ingrepen een groot verschil kunnen maken.

Maak een afspraak

Meestal ontbreekt het je nog aan iets waardoor je ook echt naar buiten trekt en zo een extra kamer creëert. Alleen al het verzetten van een paar planten naar een plek waar ze wel helemaal happy zijn, kan soms wonderen doen.

Je weet wel wat je mooi vindt als je iets ziet in je favoriete magazine. Welke bloemen je aandacht trekken bij de buren of waar je graag gaat zitten als je op een tuinfeest bent. De juiste keuze van vaste planten, grassen en heesters maken het je gemakkelijk en laten je jaar na jaar genieten van de natuur die zijn gang gaat in je tuin of op je balkon zonder dat je er veel werk aan hebt.

Een aantal keer per seizoen wat onkruid wieden en gras maaien hoort er meestal wel bij maar als je het goed aan boord legt, kan je het beheer tot een minimum herleiden. Andere bewoners inschakelen om je buiten te helpen en er een sociale gelegenheid van maken is zeker een optie. Of je zoekt een knappe tuinman, dat mag ook.

Wat mag je verwachten?

We trekken onze laarzen aan en gaan samen jouw tuin in om te zien hoeveel moois er al is. Jij geeft aan wat je graag wil aanpakken en waar je van droomt. Samen zoeken we naar mogelijke oplossingen die vrijwel meteen uitgevoerd kunnen worden.

Ik kijk naar de tuin en de nabije omgeving vanuit mijn standpunt als tuinontwerper en geef aan wat nog beter kan. Zaken waar je je misschien niet eens van bewust bent. Dikwijls kan dit met materiaal dat al aanwezig is, maar soms is het ook aan te raden om wat andere planten te kiezen die meer hoogte en daardoor ook meer privacy bieden.

Het allerleukste aan dit tuinadvies op maat is de impact die het heeft op de manier waarop je naar je eigen tuin kijkt. Je leert zoveel meer zien van wat er al is. Meteen als ik weg ben, heb je zin om eraan te beginnen. Omdat het ook heel vaak om dingen gaat die je zelf kan doen maar waar je voordien geen weet van had.

“Twee uur tuincoaching gehad van Evelien. Samen op zoek gegaan naar wat ontbrak in onze tuin. Mits kleine aanpassingen creëren we gezellige plekjes in onze tuin en genieten we ook van binnenuit van al het groen. Heel persoonlijke aanpak. Dankzij het deskundig en concreet advies kunnen we meteen aan de slag nu. Top!” (Nele en Maarten, Lotenhulle)

Prijskaartje?

Voor tuincoaching kom ik twee uur met inspiratie op maat bij jou in de tuin en reken ik een vaste kostprijs van 200 euro inclusief btw, reistijd en vervoersonkosten als je in Oost- of West-Vlaanderen woont, daarbuiten komt er een extra kilometer- en reisvergoeding bij van 0,40 euro per km.

Maak een afspraak

Als je na deze eerste kennismaking toch graag het advies in een tuinontwerp en/of beplantingsplan wil laten omzetten, wordt de prijs van de tuincoaching verrekend met de factuur aangezien dit advies dan als eerste bezoek voor het ontwerp geldt.