DIY Schaduwdak

Met wat afvalhout van onze carport, een schaduwdoek en een paar oogschroeven maakten we een dak boven het terras. Het geeft meteen een gezellig gevoel als je eronder zit doordat het een aparte tuinkamer lijkt. Bij regen halen we het doek wel weg zodat het niet scheurt door het gewicht van de regen.

Ideaal bij feestjes om versiering of lichtjes aan te hangen en de katten gebruiken de poten als krabpaal. In de winter verhuizen we het bouwwerk naar het plantvak ernaast en dient het als voederplek voor de vogels zodat we die van dichtbij kunnen bekijken als we aan de keukentafel zitten.

Met kerst hangen we er kleine witte lichtjes aan en dan geeft het een heel mooi winterbeeld, zeker als er ook sneeuw valt. Welke vorm je kiest, maakt eigenlijk niet uit, knutsel iets in elkaar en voor je het weet zit je lekker in de schaduw zonder een fortuin uit te geven. Benieuwd naar jullie constructies.

2 antwoorden op “DIY Schaduwdak”

  1. Proficiat ! Wat een mooi begin … enkel benieuwd naar meer om te lezen… helemaal op jouw manier… knap bezig ! Alvast naast de kippetjes nog een fan…en ik heb heel veel ideetjes nog nodig om van mijn minituin ook iets leuks te maken… die vind ik zeker bij jou!

    1. Dankjewel voor je lieve woorden! Jouw tuin kan het gevoel van ‘thuiskomen’ alleen nog maar versterken als we hem nog een klein beetje aanpassen met mooie grassen of zo. Dan hoeven we niet meer naar de wellness … alhoewel 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *